بازدید 16031

طلاق در ایران هشت برابر بقیه كشورها

اگرچه مقایسه آمار ازدواجهای انجام شده در داخل كشور در مقایسه با دنیا نشان می دهد كه در وضعیت مطلوبی قرار داریم به طوری آمار ازدواج در داخل كشور به ازای هرهزار، دوازده و دو دهم است در صورتی كه در خارج از كشور شش دهم است.
کد خبر: ۱۳۰۶۷۷
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۸۹ - ۱۰:۴۰ 14 November 2010
نرخ رشد طلاق در حالی بر اساس آمار سازمان ثبت احوال كشور از ۲ درصد در سال ۸۳ به ۱۳ درصد در سال ۸۸ رسیده كه در سالهای اخیر مسئولان همواره از اختصاص بودجه های چشمگیر برای اجرای برنامه هایی با محوریت تحكیم خانواده خبر داده اند.

به گزارش مهر، در چند سال اخیر موضوع تحكیم خانواده در بسیاری از طرحها و برنامه ها جا پیدا كرده به طوری كه نام خانواده در كنار زنان در راس بالاترین دستگاه اجرایی حوزه زنان نشست و مركز امور مشاركت زنان به مركز امور زنان و خانواده تغییر یافت. از سوی دیگر سازمانها از عنوان خانواده و تحكیم آن استقبال كردند و این واژه عنوان بسیاری از طرحهای پژوهشی و برنامه های اجرایی كشور شد. همچنین در دور اخیر سفرهای استانی نیز سه درصد بودجه های استانی به تحكیم خانواده اختصاص یافت كه بی شك رقم بسیار هنگفتی است این در حالی است كه پیش از این بودجه زنان در استانداریها تنها ۲۵ صدم بودجه استانها بود كه اغلب استانداریها نیز حاضر به پرداخت این رقم نمی شدند.

اما با وجود تمركز و تعدد دستگاههای مسئول بر حوزه ازدواج و بهره مندی از بودجه های مختلف، رشد طلاق در این سالها  نگرانیهای فزاینده ای را بر افكارعمومی جامعه تحمیل كرده تا آنجا كه چندی پیش نمایندگان مجلس نیز نسبت به نبود استراتژی مشخص و برنامه مدون در سازمان ملی جوانان و دولت در مورد طلاق اعتراض كردند.

محسنی ثانی نایب رئیس دوم كمیسیون اجتماعی مجلس و یكی از این نمایندگان منتقد در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینكه سازمان و متولی خاصی در این گونه آسیبها وجود ندارد گفت: ما از هر دستگاهی كه در این زمینه پاسخ می خواهیم آن سازمان بهانه های مختلف می آورد و عنوان می كند كه این مسئله در حیطه اختیارات آن نیست.

برنامه كاهش طلاق در برنامه چهارم در بایگانی

در برنامه چهارم توسعه تهیه و اجرای ۱۲ سند در حوزه جوانان به عهده سازمان ملی جوانان نهاده شد كه یكی از آنها برنامه ملی ساماندهی ازدواج جوانان بود و در آن برنامه پیشگیری و كنترل طلاق پیش بینی شده بود. همچنین سیاستها و راهكارهای افزایش ازدواج و از طرفی كاهش طلاق در این برنامه دیده شده و البته علاوه بر آن شاخصهای كمی نیز در این زمینه تعریف شد.
یكی از محورهای این سند تقویت وتحكیم نهاد خانواده زوجهای جوان بود. براساس این برنامه باید نرخ رشد طلاق در سال پایانی یعنی۸۸ به ۵/۵ درصد می رسید درحالی كه این نرخ درسال ۸۸، حدود ۱۳درصد و در۶ ماه ابتدای امسال ۸/۶ درصد بوده است.

طلاق در ایران هشت برابر كشورهای توسعه یافته

اگرچه مقایسه آمار ازدواجهای انجام شده در داخل كشور در مقایسه با دنیا نشان می دهد كه در وضعیت مطلوبی قرار داریم به طوری آمار ازدواج در داخل كشور به ازای هرهزار، دوازده و دو دهم است در صورتی كه در خارج از كشور شش دهم است.

ولی آمار ارائه شده توسط معاون حقوقی و سجلی ثبت احوال كشور نشان می دهد كه میزان طلاق در كشور ما با كشورهای  توسعه یافته فاصله بسیاری دارد و بی رقیب می تازد. این آمار نشان می دهد طلاق در ایران به ازای هر هزار نفر یك و هفت دهم و در خارج از كشور دو دهم است به عبارت دیگر میزان طلاق ایران هشت برابر كشورهای دیگر است.

البته بنا بر اظهار نظر شهلا كاظمی پور معاون پژوهشی مركز مطالعات جمعیتی آسیا و اقیانوسیه « بالابودن میزان طلاق در ایران به نسبت دنیا به دلیل بالا بودن تعداد ازدواجهای انجام شده در كشور است ولی باز هم مقایسه نشان می دهد ما از این جهت وضعیت خوبی در دنیا نداریم.»

آمار اعلام شده توسط سازمان ثبت احوال كشور نشان می دهد كه شیب افزایش نرخ ازدواج همچنان صعودی است اگرچه چندی پیش داریوش قنبری یكی از نمایندگان كمیسیون اجتماعی مجلس از بخشنامه ای ابلاغی از سوی این سازمان پرده برداشت كه در آن خواسته شده بود سازمانها آمار ازدواج را بالا اعلام كرده و از آمار طلاق كم كنند.

پیش از این نیز زهره طبیب‌زاده مشاور سابق رئیس‌جمهور و رئیس مركز امور زنان و خانواده در مصاحبه‌ای جالب مدعی شد كه با اجرای طرح آموزش خانواده آمار طلاق در سطح ‪۲۰ استان كشور ۶۰ درصد كاهش داشته است.از صحت و دقت آمارهای اعلام شده كه بگذریم بررسی آمار طلاق در سالهای اخیر نشان می دهد رشد آن روند صعودی دارد.

تنها افزایش بودجه ضامن تحقق برنامه های تحكیم خانواده نیست

به دنبال تاكید دولت در بحث خانواده كارگروهی با همین نام در وزارت كشور تشكیل شد كه چندی پیش افشار معاون اجتماعی وزیر كشور از برگزاری یك جلسه این كارگروه خبر داده بود. وی در همان زمان وعده داد كه برنامه ها و تصمیم گیریهای این كارگروه در مورد تحكیم خانواده را بزودی اعلام كند كه هنوز خبری از این برنامه ها نیست. البته دولت تحكیم خانواده را با اضافه كردن خانواده به نام مركز امورزنان به این نهاد واگذار كرد.سازمانی كه با بودجه تنها حدود۹ میلیارد تومانی توانی  بیشتر از برگزاری دوره های آموزشی طرح رحمت برای تحكیم خانواده ندارد.

طرح رحمت شامل دوره هایی آموزشی است كه برای زنان خانه دار، كارمندان ادارات دانش آموزان مدارس با تدریس كتاب "كانون مهرورزی” در استانهای كشور برگزار می شود. به گفته مدیر آموزش مركز امور زنان و خانواده نتایج برگزاری دوره های اولیه نشان داده كه برای تحكیم خانواده آموزش مرد نیز از اهمیت برخوردار است به همین دلیل این مركز پیشنهاد برگزاری این دوره را با كتاب دیگری با نام "كانون جوانمردی” در مدت خدمت سربازی داده است.

این درحالی بود كه رئیس جمهور همسو با سیاستهای نهادهای تحت امرخود مبنی بر تمركز فعالیتها بر تحكیم خانواده اختصاص سه درصد بودجه های استانی به این موضوع را در دور سوم سفرهای استانی خود مطرح كرد. بودجه ای كه مركز زنان با نوشتن نامه به رئیس جمهور خواستار شد با نظارت این مركز هزینه شود. البته به گفته زهره لاجوردی مدیر آموزش مركز امور زنان این بودجه بسیار خوبی است و مركز آن را برای دوره های آموزشی هزینه می كند.

با این حال كارشناسان معتقدند اعتبار تحكیم خانواده نیز به زمره بودجه هایی خواهد پیوست كه نگرانیهای زیادی در مورد نحوه هزینه كرد آن وجود دارد. محمدرضا محسنی ثانی نایب رئیس دوم كمیسیون اجتماعی مجلس در این زمینه تاكید دارد كه متاسفانه چنین بودجه های فرهنگی در مسائل غیر ضرور هزینه می شود و باید برای بودجه سال آینده تدبیر جدی اندیشیده شود. اگر چه وی اعتقاد دارد با تخصیص بودجه این مشكل حل شدنی نیست.

داریوش قنبری عضو دیگر این كمیسیون نیز با اشاره به اینكه شاهد هستیم اعتبارات بخشهای فرهنگی به شكل غیرتخصصی هزینه می شود می گوید: با وجود اینكه این اعتبارات در سال جاری رشد قابل توجهی داشته یكی از مشكلات موجود در نحوه هزینه كرد این اعتبارات است. در واقع در بسیاری موارد اعتباری كه در این بخش هزینه می شود نتایجی را به دنبال دارد كه خلاف خواسته متولیان است.

متولی گم شده است

اگر چه بودجه های بسیاری برای تحكیم خانواده هزینه می شود و بسیاری از سازمانها و دستگاهها طرحی را در این زمینه در برنامه های خود قرار داده اند اما طلاق همچنان مانند بسیاری از معضلات اجتماعی متولی مشخصی ندارد و هیچ سازمانی در مقابل روند افزایش آن پاسخگو نیست. در همین رابطه چندی پیش تعدادی از نمایندگان مجلس از دولت و سازمان ملی جوانان به دلیل فقدان سیاست و برنامه مشخص برای كاهش طلاق در جامعه انتقاد كردند.

مدیر كل تربیتی سازمان ملی جوانان در این باره می گوید كه سازمان در بحث طلاق مسئولیتی ندارد و تنها متولی بحث ازدواج است چرا كه سازمان خاصی در این حوزه مسئولیت ندارد. در واقع بحث كاهش طلاقها و آسیبهای ناشی از آن بر عهده سازمان بهزیستی است كه در این زمینه نیز بسیار موثر و فعال عمل می كند.

از سوی دیگر مركز امور و زنان و خانواده هم اعلام می كند كه این سازمان در موضوع طلاق آموزشهای خانواده و پژوهش هایی را در دستور كار دارد ولی نقش این مركز تنها نظارت و هماهنگی است و نه اجرا.

با این حال نایب رئیس دوم كمیسیون اجتماعی معتقد است اگر دولت مطابق آنچه كه در برنامه چهارم دیده شده بود عمل می كرد بسیاری از این ناهنجاریها كاسته می شد. در این زمینه ها دولت نتوانسته به تعهدات خود  در برنامه چهارم عمل كند و از سوی دیگر بعد نظارتی مجلس نیز برای اجرای آنها قوی نبوده است.

محسنی ثانی با تاكید بر اینكه برای معضلات اجتماعی مانند طلاق نمی توان سازمان و دستگاه مشخصی را مسئول دانست تا نمایندگان از آن سئوال كنند می گوید: مسایل اجتماعی چند وجهی است و مورد سئوال قرار دادن یك دستگاه خاصی درست نیست. باید دستگاه مسئولی را در این زمینه داشته باشیم تا از طریق آن مسائل اجتماعی مدیریت شود و در مقابل دستگاههای نظارتی نیز پاسخگو باشد.

وی با بیان اینكه در تمامی ناهنجاریهای اجتماعی حداقل ۲۲ دستگاه مسئولیت دارند ادامه داد: معمولا سازمانها پاسخگویی در مقابل مسائل را بر عهده دیگری می اندازند. دستگاههایی مانند سازمان ملی جوانان و مركز امور زنان هم در این زمینه پاسخگو نیستند و در پاسخ به این مسائل عوامل مختلفی مانند نبود امكانات، نیروی انسانی كافی و كمبود اعتبارات را مقصر می دانند و مسئولیتی نمی پذیرند.

عضو دیگر كمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینكه افزایش طلاق در كشور و به ویژه در كلان شهرهایی مانند تهران به یك بحران رسیده به طوری كه در برخی شهرها نرخ طلاق به ۲۶ درصد می رسد می گوید: با وضعیت و روند فعلی باید نگران روند رو به افزایش طلاق در كشور و به دنبال آن افزایش معضلات دیگر باشیم.
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۷۶
تا وقتی که مسئولین و سازمان ها قوانین را به سمتی میبرند که برای حضور اجتماعی زنان محدودیتهای بیشتر اعمال کنند و با فعالیتهای ضد فرهنگی برای کنترل زنان از مردهای نزدیک به آنها برای مقابله با آنها استفاده میکنند اگر تمام بودجه را هم صرف کنید نمیتوانید از روند رو به رشد طلاق جلوگیری کنید
می دانم نظرم را درج نمی کنید ولی در هر حال، این تبلیغ بی رویه ازدواجهای آسان و دانشجویی که در اوج احساسات جوانها به ان دامن زده می شود بدون برنامه ریزی برای کار و مسکن و خرج زندگیشان و اخیرا هم تبلیغ ازدواج با چهارده سکه مهریه مطمئن باشید که رقم طلاقها بیشتر از اینهم خواهد شد
تصميمات دولت محترم در خصوص عدم امكان انتقال به كان شهرها اتقال سازمانهاي دولتي به خارج از تهران كه سبب مي شود پدر يا مادر خانواده از خانواده دور شوند خود يكي از دلايل افزايش طلاق است خانواده كه وسيله خانه نيست، هر جا آقايان خواستند منتقل شوند.
خوب چشم و دل هم مردم هم مسئولین روشن! خیر سرمون بچه مسلمونیم.... مشکل از کجاست؟ واقعا چرا کسایی که خبره این مسائل هستند کاری برای این معضل نمی کنند؟ والا بخدا زشته! کاری به سیاست ندارم...این مسئله باعث سرافکندگیه! البته اگر آمار ارائه شده درست باشه....فکر کنید طرف خدای 10 دست و پایی داره یا اصلا بی دینه بعد پایه های خانوادش از ما محکم تره هیچ جا هیچ ادعایی هم مثل ما نداره که گوش فلک رو پر کردیم!
تیتر را لطفاً اصلاح کنید : نرخ رشد طلاق در ایران. ... خیلی فرق دارد با طلاق در ایران ...
متاسفانه سر منشاء بسیاری از مشکلاتی که به طلاق منجر میشود مادی و چشم و هم چشمی است
یعنی بنیان خانواده در ایران سست شده ؟ یا مشکلات مالی داریم ؟ نیاز به آموزش بیشتر فرهنگی داریم ؟ پس مشکل چیه ؟ فهمیدم همش تقصیر فارس وان هستش وگر نه که جوانان ما کلی میفهمند .
مشکل 8 براری امار طلاق ایران به این دلیل هست که تو ایران اکثر روابط بین جنس مختلف بصورت ازدواج هست ولی در اکثر کشورهای دیگر اینطور نیست و قطع روابط دوستانه و مدتدار در امار طلاق انها حساب نمیشود
مبارك است مبارك است
مسئولين مظلوم!! همه تقصيرهارو ميندازن گردن اونا!! موقع ازدواج چشماشونو خوب باز كنن ديگه!!!!
چشم دولتیان روشن با این وضعی که برای جوانان درست کرده اند!!
دلیلش اینه که تو ایران طلاق به راحتی صورت می گیره و به ثبت می رسه ولی تو کشورهای دیگه مثلاً تو اروپا جدا شدن زوج ها از همدیگه 15 سال طول می کشه و در نتیجه زوجین بدون طلاق رسمی جدا میشن و میرن دوباره ازدواج می کنن(غیر رسمی) و صاحب فرزند هم میشن و از حقوق شهروندی هم بهره مند هستند. چون دولت محدودیتی در این زمینه واسشون قائل نیست.
اين نشان ميدهد كه برنامه هايمان براي نهادينه كردن ارزش هاي اسلامي در اين ... ساله بسيار موفق بوده .و آدم را ياد جمله اون نماينده مي اندازد كه گفته بود بعضي ها حجابشان را با سر كشيدن مانتو رعايت ميكنند .
ياد
وقتي همه چيز عوض بشه و فرهنگ تغيير كنه متاسفانه شخصيت آدما هم عوض ميشه الان زنها دنبال پيدا كردن راهي هستند كه اختيار زندگيرو از مرد ها بگيرند يا همون زن سالاري وقتي اينجو ر باشه دختران اونها هم اين الگو رو ياد ميگيرند نمونش زن خودم بود كه مي خواست الگوي زندگي مادرو پدرشو توي زندگي من پياده كنه و من نتونستم تحمل كنم و از هم جدا شديم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۰۳ - ۱۳۸۹/۰۸/۲۳
دوست من عین واقعیت را گفتید زن سالاری را حتی مردم دیگر کشورها هم از ما ایراد میگیرند اما آقایان هم باید به خود سرو سامانی بدهند
در نهایت هم روابط لجام گسیخته بین خانوادهها علت دیگری میباشد مهمانیهای مختلط پذیرایی خانها از آقایان پذیرایی آقایان از خانمها خلاصه این برخوردها عاقبت خوشی ندارد مزید برعلت خانه های کوچک که موجب این برخوردها میشود
ناشناس
| Malaysia |
۰۸:۲۸ - ۱۳۸۹/۰۸/۲۴
باید پذیرفت که همسر شما هم ادمی با هویت مستقل است که حق داشتن نظر و فکر کردن را دارد و باید با همدلی و نه با زورگویی مرد که متاسفانه فانون هم پشتیبانش است بهترین روش را با توجه به مصالح خانواده انجام داد وقتی همسرتان ببیند که شما بی دلیل و فقط بخاطر اینکه او زن است مخالفت میکنید او هم با تمام نظرات شما فارغ از درست یا غلط بودن مخالفت خواهد کرد راه حل نه زن سالاری است نه مردسالاری برادر من
عزیزان مسئول خیلی زحمت می کشن و برای کاهش آمار طلاق همواره زمینه ازدواج موقت را آماده کرده و انجام آن را راحتتر میکنند تا از این ور آمار ازدواج بره بالا و یربه یر بشه و.واقعا خسته نباشند.
شرایط اقتصادی مناسب وشرایط اجتماعی مطلوب کلید حل معما است نیباز به تاسیس سازمان مشخص واختصاص بودجه خاص نیز نمیباشد .بررسی ریشه های طلاق خود به خود مارا به اصلاح روابط اقتصادی واجتماعی رهنمون میشود تنها سازمان مورد نیاز در رابطه با طلاق همان دفاتر ثبت طلاق هستند که از قبل وجود داشته اند که امیدوارم به روزی برسیم که از کسادی مگس بپرانند
ام القراي جهان اسلام با هشت برابر طلاق بيشتر؟!
مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم را حل کنید و شرایط آشنایی زوجها قبل از ازدواج را فراهم کنید تا ازدواجها درست و با درک قبلی صورت گیرد. تا میزان طلاق هم کاهش یابد.
اين آمار جاي تامل دارد . با حلوا حلوا گفتن دهان شيرين نمي شود مدام پشت صدا و سيماي ميلي دم از كرامت زن و خانواده گفتن و اينكه خانواده در كشور ما از هرجاي ديگر دنيا ارزشش بالاتر است و از اين حرفهاي بدون پايه گفتن مشكلي حل نمي شود .
آقايان مصدر نشين با شما هستم فتنه واقعي اين است فتنه واقعي آمار بالاي اعتياد است خودتان را از خواب خرگوشي بيرون بياوريد
از اينجا تاثير سياسيتهاي اقتصادي و اجتماعي مشخص ميشود. ايكاش آماري از دلايل هم ( اقتصادي - اجتماعي - فرهنگي ) ميداديد تا اثرات ناهنجاريهاي اجتماعي كه عمده آنها ناشي از بيكاري است مشخص ميشد.
افزایش آمار طلاق دلایلی دارد که با این طرحهای آقایان کم نمیشود
مشکلات اقتصادی
زیاده خواهی ها
قانون جدید مهریه که چند سالیست رواج یافته
روابط دوستانه ای که تا بعد از ازدواج نیز برقرار است
...
اقا مگه 50 سال پیش ازدواج متولی داشت؟ حالا هی خودتون رو با ازدواج دانشجویی که آمار طلاقش رو خودتون میدونید و ترغیب جوانان به ازدواج زودهنگام و بدون پایه اقتصادی گول بزنید.
من مطمئنم 99% طلاقها جنبه اقتصادی دارند. مرد خونه وقتی زیر بار قرض باشه عصبی میشه. وقتی شرمنده زن و بچش باشه عصبی میشه. وقتی نتونه یه سرپناه خوب برای خانوادش تهیه کنه عصبی میشه. وقتی نتونه برای بچش 2 کیلو پرتقال بخره عصبی میشه. وقتی هی درون خودش رو سرکوب کنه عصبی میشه.
و این میشه که دادگاههای خانواده پر است از همسران کتک خورده و آزار دیده. اما کسی دنبال ریشه مشکلات نمیره.
پس قضیه عدم استحکام خانواده ها در غرب چیست!
چه خوشمان بيايد و چه خوشمان نيايد، متاسفانه مجبوريم بپذيريم كه اخلاقيات در جامعه رو به نابودي است. در جامعه اسلامي كه قبح طلاق از بين رفته و حتي به تدريج نماد آزادي خانمها از قيد و بند مرسوم و قانوني مي گردد، بايستي انتظار عواقب بدتر از اين را نيز داشت. دقيقا به همين دليل است كه اعمال مبتذل نظير پخش فيلمهاي خانوادگي خصوصي افراد، شبكه هاي ماهواره اي مبتذل مثل فارسي1 و ... اينچنين سريع در جامعه با استقبال روبرو مي شوند.
يكي از دلايل اين مساله اين است كه در خيلي از كشورها چيزي كه براي ما به عنوان طلاق مطرح است، براي آنها اصلا مطرح نيست و احتمالا در آمار طلاق لحاظ نمي شود.
حمايت از خانواده! فقط اسمش را ياد گرفتيد . حرفش را مي زنند تا به اين وسيله بودجه مملكت را بالا بكشند. كسي كه مي خواهد از خانواده حمايت كند اين لايحه ضد زن را به مجلس نمي فرستد تا چند زنه بودن و هرزگي را براي مرد قانوني كند و به زن هم حق طلاق نده.
تازه الان كه روزهاي خوبمون است بگذاريد اين لايحه تصويب بشه تا ببينيد هم امار ازدواج مي ايد پايين هم امار طلاق بالا مي رود و هم امار جنايت هاي خانوادگي و خودكشي!!!
اونوقت آقا یان به جای اینکه به دنبال قداست خانواده وجلوگیری از طلاق باشند به دنبال نهادینه کردن صیغه بازی وازدواج مجدد هستند
به جای اینکه به اصل بپردازند به دنبال فرع واونهم به نفع طبقه پولدار وبی بند وبار اعم از زن ومرد شون
کجایی امام عزیز؟
ما كه گفتيم از همه كشورها جلوتريم!!!!
مردم کشور های توسعه یافته ازدواج نمی کنند که به خوان طلاق بگیرن
اکثر همین هایی هم که زندگی میکنند مجبور به اادامه زندگی هستند ودلیلش هم دادن اختیارات بیش از حد انتظار به زنهاست بطوریکه دیگه کمتر زنی به زندگی و درامد همسرش قانع هست که باعث میشه بخواد مثلا مستقل بشه که نتیجه اش بشه طلاق هشت برابری...!؟
تقصیر این امریکای جهانخوار است !!
چشم دولت روشن. از یک طرف آمار طلاق بالا رفته و از طرف دیگه صیغه آزاد می شود، آقایان کلاه خود را بالا نگه دارند.
واقعا بنیان خانواده در غرب متزلزل است!!!!
اقا پدرام،در محل کار من اکثر خانم ها و آقایان مطلقه هستند و در کنار یکدیگر بخوبی کار می کنند.مشکل وقتی دوباره شروع میشه که دو تااز اینها با هم ازدواج می کنند.
بهر حال ما آقایان باید یاد بگیریم که نمیشه از خانم ها انتظار داشت با سواد بشوند و تحصیل بکنند ولی فکر نکنند.نمیشه انتظار داشت مثل زن های نسل قبل باشند.مطمئن باش همسر تو در تمام لحظات زندگی با تو دقیقا همونجوری فکر می کرده که تو فکر می کنی.ولی از طرف خودش.
بابا ما چکار کشور های دیگر داریم که آمار آنها درست است یا نه و یا اینکه چگونه طلاق می گیرند موضوع اصلی رشد بیش از اندازه طلاق در ایران است.که دلایل بسیار زیادی دارد ازجمله:
1- عدم پشتوانه مالی-2 - عدم آموزش قبل از ازدواج ( فرهنگی و اجتماعی و جنسی)3-برخی سنتهای غلط رایج در فرهنگ ما( دخالتهای دیگران)4- عدم سلامت روانی جوانان امروز و جوانان فردا5- عدم برنامه ریزی دقیق و منسجم از سوی دولت برای مردم6- عدم امنیت اقتصادی-7- عدم امنیت شغلی8- عدم آموزش و پرورش کارآمد در زمینه آموزش فرزندان کشورمان9- وجود فشار های روانی ناشی از کار و عدم استفاده از روانشناسان کارآمد در محیط کاری که منجر به انتقال مشکلات به داخل خانواده شده است.10- باز هم فرهنگ های غلط و غلط و غلط رایج در مردم ما( برای یک با هم شده لطفا چاپ کنید شاید کمکی به کسی شود.)
کی می تونه ازدواج کنه که بخواهد طلاق بگیره.
یکی از شرایط و اصول اساسی در ازدواج و تشکیل خانوده داشتن موقعیت شغلی و مالی مناسب در حد رفع نیازهای یک زندگی مشترک است ، اینکه دیگه دروغ نیست . منظور از ازدواج که فقط یک جشن گرفتن و ولیمه دادن و یا مسافرت ماه عسل رفتن نیست . اینو که همه می تونن سر و تهشو یه جوری هم بیارن اما بعد از اون چی ؟ این عروس و داماد عزیز سر سفره شون میخوان عشق بذارن و بخورن . شکم گرسته که عشق نمیشناسه . یه مثل هست که میگه گشنگی نکشیدی عاشقی یادت بره .
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار