بازدید 55981
۲

تصاوير تكان‌دهنده از مرگ درياچه اروميه

در خصوص مديريت زيست بومي درياچه اروميه در سطح ملي تصميمات خوبي گرفته شده و ستاد اجرايي آن در سطح ملي تشكيل شده و حق آبه درياچه اروميه 1/3 ميليارد مترمكعب در سال تعيين شده است كه سه استان آذربايجان غربي، شرقي و كردستان موظف به تامين اين حق‌آبه شده‌اند. از سوي ديگر موضوع انتقال بين حوضه‌اي نيز در حال پيگيري است كه در اين خصوص گزينه‌هاي مختلفي مطرح شده است.
کد خبر: ۱۱۶۷۰۷
تاریخ انتشار: ۰۵ شهريور ۱۳۸۹ - ۱۸:۴۳ 27 August 2010
در حالي كه درياچه اروميه به عنوان بيستمين درياچه بزرگ جهان با مساحتي حدود 483 هزار هكتار يكي از مهمترين و با ارزش‌ترين اكوسيستم‌هاي آبي و بزرگترين درياچه داخلي ايران به شمار مي‌آيد، جديدترين آمارها نشان مي‌دهد 250 هزار هكتار از اين درياچه كه از سال 1354 در فهرست كنوانسيون حفاظت از تالابها (رامسر) ثبت شده است، به شوره‌زار تبديل شده، سطح تراز آبي آن نيز به پايين‌ترين حد ممكن طي چند دهه قبل رسيده و شوري آن نيز با گذشتن از حد فوق اشباع به 340 گرم بر ليتر رسيده است كه همين امر موجب شده «آرتميا» به عنوان مهمترين موجود اين درياچه در آستانه نابودي كامل قرار گيرد. تمامي اين مسايل حاكي از مرگ تدريجي و البته دردناك اين درياچه بزرگ ايران و بروز يك فاجعه زيست‌محيطي در اين منطقه است اين در حاليست كه به گفته كارشناسان پيش‌بيني مي‌شود سطح آب درياچه اروميه تا 2 ماه آينده از حداقل تراز سال گذشته نيز پايين‌تر بيايد!

به گزارش خبرنگار «تابناک اجتماعی»، درياچه اروميه و جزاير متعدد آن به لحاظ ويژگي‌هاي منحصر به فرد اكولوژيكي از سال 1346 به عنوان منطقه حفاظت شده و از سال 1349 به عنوان پارك ملي مورد حفاظت قرار گرفته است. اين درياچه از سال 1354 به عنوان ذخيره‌گاه بيوسفر در برنامه انسان و كره مسكون سازمان يونسكو معرفي و در آن ثبت شده است و در سال 1354 درياچه اروميه و تعدادي از درياچه‌هاي آب شيرين جنوبي آن به علت دارا بودن معيارهاي جهاني كنوانسيون حفاظت از تالابها (رامسر 1971) در ليست تالاب‌هاي كنوانسيون قرار گرفته است و هم اكنون به دليل مشكلات زيست محيطي در ليست فهرست تالاب‌هاي در معرض تغييرات شديد اكولوژيكي اين كنوانسيون جهاني قرار دارد.

به گفته كارشناسان بهره‌برداري بي‌رويه از منابع آب زيرزميني و سطحي كه عمدتا با هدف گسترش فعاليت‌هاي كشاورزي صورت مي‌گيرد، كاهش نزولات آسماني و ورودي صفر آب از رودخانه‌هاي حوضه آبخيز در كنار احداث سازه‌هاي سدي و احداث ميانگذر اروميه موجب شده كه وضعيت اين درياچه بحراني شود.


شوري درياچه اروميه به حد فوق اشباع رسيد
به گزارش ایسنا، وزارت جهاد كشاورزي به جاي آن كه عرصه‌هاي كشت آبي موجود را به آبياري تحت فشار يا قطره‌اي تبديل كند، عرصه‌هاي جديدي در پاي كوه‌ها با سيستم‌ تحت فشار ايجاد كرده است!

مهندس حسن عباس‌نژاد، مدير كل محيط زيست آذربايجان غربي كه مديريت پارك ملي درياچه اروميه را نيز بر عهده دارد با اشاره به اين كه هم اكنون سطح آب درياچه «اروميه» 45/1271 متر از سطح درياهاي آزاد است كه نسبت به خرداد ماه حدود 55 سانتيمتر تبخير داشتيم به ايسنا گفت: شوري درياچه به حد فوق اشباع رسيده و هم‌اكنون 340 گرم بر ليتر شده است. از سوي ديگر 250 هزار هكتار از اراضي درياچه به شورزار تبديل شده است.

وي با اشاره به اين كه ورودي آب درياچه اروميه هم اكنون صفر است، افزود: در خصوص مديريت زيست بومي درياچه اروميه در سطح ملي تصميمات خوبي گرفته شده و ستاد اجرايي آن در سطح ملي تشكيل شده و حق آبه درياچه اروميه 1/3 ميليارد مترمكعب در سال تعيين شده است كه سه استان آذربايجان غربي، شرقي و كردستان موظف به تامين اين حق‌آبه شده‌اند. از سوي ديگر موضوع انتقال بين حوضه‌اي نيز در حال پيگيري است كه در اين خصوص گزينه‌هاي مختلفي مطرح شده است.

مدير كل محيط زيست آذربايجان غربي با اشاره به اين كه باروري ابرها نيز از ديگر تصميمات اتخاذ شده در اين زمينه است، افزود: در عين حال مطلع شديم كه رييس‌جمهوري دستور انتقال 2 ميليارد مترمكعب آب را به اين حوضه صادر كرده است كه با توجه به حق‌آبه تعيين شده در اين خصوص پيش‌بيني مي‌كنيم وضعيت درياچه اروميه بهبود يابد.

وي با اشاره به اين كه مجموعه اقدامات انجام شده مثبت بوده است، گفت: اگر شرايط جوي به حالت عادي باز گردد قطعا وضعيت درياچه اروميه بهتر از سال‌هاي 81 و 82 خواهد شد.

مدير كل محيط زيست آذربايجان غربي مهمترين مشكل درياچه اروميه كاهش نزولات آسماني، استفاده بي رويه از آب‌هاي زيرزميني و ورودي صفر آب از رودخانه‌هاي حوضه آبخيز درياچه اروميه عنوان كرد و به ايسنا گفت: كاهش نزولات آسماني موجب افزايش فشار بر آب‌هاي زيرزميني شده و همين امر موجب شده با تخليه آب‌هاي زيرزميني، آب شور جايگزين آن شود.

وي با اشاره به اين كه هم اكنون 21 رودخانه با 39 مسيل وارد درياچه اروميه مي‌شوند گفت: در حال حاضر بر روي تمامي اين رودخانه‌هاي منتهي به اين درياچه يا سد احداث شده و يا در دست احداث است.

مدير كل محيط زيست آذربايجان غربي تاكيد كرد: يكي از مشكلات عمده بهره‌برداري از سدهاي احداث شده بر روي درياچه اروميه است كه پيش‌بيني مي‌شود 4 ميليارد متر مكعب آب از اين سدها براي كشاورزي و ساير مصارف طي سال‌هاي آينده بهره‌برداري شود كه اين امر فشار مضاعفي را بر درياچه اروميه وارد مي‌كند.

وي در خصوص تاثير ميانگذر درياچه اروميه بر خشك شدن آن گفت: به اعتقاد بنده احداث اين ميانگذر هيچ گونه تاثيري بر خشك شدن درياچه اروميه نداشته و تنها چرخه آب را بر هم زده و اين امر موجب شده است رسوبات در بخش جنوبي درياچه اروميه انباشته شود.

مدير كل محيط زيست آذربايجان غربي به افت شديد جمعيت آرتميا در درياچه اروميه اشاره كرد و گفت: بررسي‌هاي صورت گرفته نشان مي‌دهد ميزان آرتميا در درياچه اروميه به شدت كاهش يافته و تقريبا به صفر رسيده است، اما سيست آن تا 50 سال باقي مي‌ماند كه اميد داريم با آبدار شدن مجدد درياچه اروميه شاهد حضور آرتميا به عنوان مهمترين موجود اين درياچه باشيم.

وي در خصوص جزاير درياچه اروميه گفت: از ساليان قبل آب انبارهايي در اين جزاير براي حيوانات آن احداث شده است و هر چند دبي چشمه‌ها در اين جزاير بسيار كاهش يافته است، اما مشكل كم آبي در آن‌ها نداريم.

مدير كل محيط زيست آذربايجان غربي افزود: در عين حال در صورت اتصال جزاير به خشكي و احتمال خروج قوچ و ميش با توجه به مهاجرپذير بودن اين گونه، تهميدات لازم در اين خصوص انديشيده شده، اما در عين حال نيازمند تقويت تجهيزات فيزيكي براي حفاظت هستيم.

وي در خصوص اقدامات وزارت جهاد كشاورزي براي افزايش راندمان آب كشاورزي در منطقه گفت: متاسفانه در اين خصوص اقدامات موثري صورت نگرفته به شكلي كه 70 درصد آب كشاورزي در اين منطقه هدر مي‌رود كه در اين راستا بايد وزارت جهاد كشاورزي نسبت به اصلاح سيستم‌ آبياري اقدام كند.

مدير كل محيط زيست آذربايجان غربي تاكيد كرد: وزارت جهاد كشاورزي به جاي آن كه عرصه‌هاي كشت آبي موجود را به آبياري تحت فشار يا قطره‌اي تبديل كند، عرصه‌هاي جديدي در پاي كوه‌ها با سيستم‌ تحت فشار ايجاد كرده است كه اين امر فشار مضاعفي بر حوضه وارد مي‌كند.

وي در خصوص بروز توفان «نمك» در منطقه نيز گفت: خوشبختانه در اين خصوص هنوز مشكلي بوجود نيامده است.

اگر ذرات بلورين نمك به آلودگي ذرات معلق استان اضافه شود با مشكلات جدي مواجه خواهيم شد

مهندس بيوك رئيسي، مديركل محيط زيست آذربايجان شرقي نيز با اشاره به اين كه ارتفاع آب درياچه اروميه نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود 40 سانتيمتر كاهش داشته است، افزود: دولت تمهيدات مناسب و مصوبات خوبي در دوره سوم سفر رييس جمهوري به استان‌هاي آذربايجان غربي و شرقي داشته و كارهاي تخصصي و مطالعات ميداني لازم صورت گرفته، علل و عوامل و راهكارهاي مديريتي پيش‌بيني شده و مورد تصويب قرار گرفته است و تمامي مسوولان معتقدند كه خطر جدي است.

وي افزود: در حوضه شرقي درياچه اروميه 150 هزار هكتار از اراضي تبديل به شوره‌زار شده است.

مديركل محيط زيست آذربايجان شرقي با اشاره به اين كه متاسفانه مهمترين پارامتر آلودگي هوا در استان آذربايجان شرقي ذرات معلق است، گفت: اگر اين به اين ذرات معلق، ذرات بلورين نمك نيز اضافه شود، حتما با آسيب‌هاي جدي در منطقه مواجه خواهيم شد.

وي تاكيد كرد: زمان مطالعه و تشكيل جلسات در خصوص درياچه اروميه به اتمام رسيده است و هر كاري كه بايد انجام مي شده تمام شده و هم اكنون زمان اقدام عملي ، تامين منابع مالي و مشاركت مردمي براي نجات درياچه اروميه است.

مديركل محيط زيست آذربايجان شرقي با اشاره به اين كه وزارت جهاد كشاورزي بايد نسبت به تغيير الگوي كشت اقدام كند، افزود: متاسفانه 67 درصد از كاهش آب حوزه آبخيز درياچه اروميه مربوط به تغييرات اقليمي، 25 درصد راندمان پايين آب كشاورزي و مابقي ساير اقدامات و ايجاد سازه‌هاي آبي در منطقه است.

وي با اشاره به اين كه احداث ميانگذر درياچه اروميه و ساير پروژه‌هاي عمراني، مخاطرات زيست محيطي جدي به درياچه اروميه و آسيب‌هاي جدي به آن وارد كرده است، گفت: سهم استان آذربايجان شرقي در تامين منابع آبي مشخص شده است و مديريت ارشد استان هم پيگير موضوع است، اما برخي طرح‌ها در اين زمينه نيازمند تامين منابع مالي است.


وضعيت درياچه اروميه بحراني است
مهندس خير الله مرادي، مديركل محيط زيست كردستان نيز با اشاره به اين كه وضعيت درياچه اروميه بحراني است و هم اكنون اين درياچه روزهاي سختي را سپري كرده و با مشكلات زيادي دست و پنجه نرم مي‌كند به ايسنا گفت: مهمترين بحث آب ورودي درياچه اروميه است كه متاسفانه تمامي راه‌هاي آن بسته شده است.

وي با اشاره به ايجاد سازه‌هاي سدي بر روي درياچه اروميه افزود: در حالي كه تنها 10 درصد ورود حوضه آبخيز اروميه به استان كردستان صورت مي‌گيرد، اما 30 درصد حق آبه اروميه را ما مي دهيم؛ ‌اين در حاليست كه تحويل حق‌آبه درياچه تا مرز استان صورت مي‌گيرد، اما هيچ آبي به درياچه اروميه نمي‌رسد!

مديركل محيط زيست كردستان مهمترين مشكل در اين زمينه را عدم نظارت بر برداشت غيرمجاز از حق‌آبه درياچه اروميه عنوان كرد و گفت: زماني كه استان كردستان حق‌آبه خود را پرداخت مي‌كند، اين سوال مطرح است كه چه عاملي باعث مي‌شود كه هيچ آبي وارد درياچه اروميه نشود؟

وي با اشاره به اين كه در خصوص افزايش راندمان آب كشاورزي عملا هيچ اتفاقي نيافتاده است، گفت: در اين زمينه نه تنها اقدامي صورت نگرفته، بلكه توسعه نيز انجام شده است، به شكلي كه هم‌اكنون كاشت درختان مثمر در اراضي شيب‌دار صورت گرفته كه اين امر در شرايط كم آبي به هيچ عنوان توجيهي ندارد.

مديركل محيط زيست كردستان با اشاره به اين كه بايد تغيير در نوع و الگوي كشت در منطقه صورت گيرد، تصريح كرد: در عين حال دولت بايد خريد محصولات جديد را تضمين كند تا كشاورز نسبت به تغيير نوع كشت خود اقدام كند.

وي با اشاره به اين كه بيشترين سدسازي در حوضه درياچه اروميه در دو استان آذربايجان شرقي و غربي صورت گرفته است، خاطرنشان كرد: اين در حاليست كه تنها يك سد در استان كردستان بر روي حوضه آبخيز احداث شده كه آب آن نيز براي مصارف دو استان آذربايجان شرقي و غربي فرستاده مي‌شود.

مديركل محيط زيست كردستان با تاكيد بر اين كه بايد آب سدها رهاسازي شود و مسير آب تا درياچه اروميه مورد حفاظت قرار گيرد تا بهره‌برداري غيرقانوني از آب صورت نگيرد، گفت: عليرغم نگاه ويژه به درياچه اروميه، اما در عمل مي‌بينيم اتفاق خاصي رخ نمي دهد.

وي با اشاره به اين كه مسوولان عالي دولت وضعيت درياچه اروميه بحراني مي دانند، گفت: اگر مي‌خواهيم درياچه اروميه را نجات دهيم، بايد جهاد كشاورزي، توسعه باغات را محدود كند.

مديركل محيط زيست كردستان با اشاره به اين كه وضعيت درياچه اروميه رو به بحراني‌تر شدن است، گفت: مركز تغييرات اقليمي در شمال غرب واقع شده است كه اين امر موجب تاثيرات شديد بر روي درياچه اروميه شده است.

وي در عين حال در خصوص انتقال آب از حوضه‌هاي ديگر به درياچه اروميه گفت: بايد در اين خصوص علاوه بر ارزيابي اثرات زيست محيطي، ارزيابي استراتژيك نيز صورت گيرد.

مديركل محيط زيست كردستان در عين حال تاكيد كرد: «معضلات زيست‌محيطي» به كندي شكل مي‌گيرد، اما رفع آن‌ها بسيار زمان‌بر و هزينه‌بر است.

هماهنگ كننده دبيرخانه شوراي منطقه‌اي درياچه اروميه:


كاهش آب درياچه اروميه حدود 20 ميليارد متر مكعب است
مهندس حجت جباري، هماهنگ كننده دبيرخانه شوراي منطقه‌اي درياچه اروميه نيز با اشاره به اين كه اين درياچه 102 جزيره دارد، به ايسنا گفت: مهمترين جزاير اين درياچه «كبودان» با سه هزار و 200 هكتار به دليل وجود قوچ و ميش، «اشك» با دو هزار و 500 هكتار به دليل وجود گوزن زرد و پس از آن «اسپير» و «آرزو» به دليل پوشش مناسب گياهي و جزاير 9 گانه به دليل محل زادآوري پرندگان به خصوص پليكان سفيد از اهميت ويژه‌اي برخوردار است.

وي با اشاره به اين كه سند مديريت يكپارچه درياچه اروميه امضا و در هيات دولت تصويب شده است، گفت: اين طرح با مشكلات اجرايي مواجه است كه اميدواريم با تشكيل ستاد ملي درياچه اروميه در تهران و شوراي منطقه‌اي اين درياچه، برنامه مديريت يكپارچه درياچه اروميه اجرا شود.

هماهنگ كننده دبيرخانه شوراي منطقه‌اي درياچه اروميه با تاكيد بر اين كه آبياري سنتي در حوضه آبخيز درياچه اروميه بايد به آبياري مدرن تبديل شود، افزود: درياچه اروميه 13 تا 14 سال طول كشيده كه به وضعيت كنوني رسيده است و احياي آن حتي در شرايط ترسالي و وضعيت نرمال حداقل 5 سال زمان نياز دارد.

وي با اشاره به اين كه در حالت عادي درياچه اروميه 32 ميليارد متر مكعب آب داشته است، گفت: هم‌اكنون كاهش سطح تراز آب درياچه اروميه از متوسط دراز مدت سطح تراز در حدود 4 متر كه با احتساب حدود 5 هزار كيلومتر مربع مساحت درياچه اروميه حجم كاهش آب در حدود 20 ميليارد متر مكعب برآورد مي‌شود.

به گفته هماهنگ كننده دبيرخانه شوراي منطقه‌اي درياچه اروميه در عين حال سطح آب درياچه اروميه هم‌اكنون از حداكثر سطح تراز آن 7 متر كاهش يافته است.

وي با اشاره به اين كه امسال درياچه اروميه وضعيت بسيار وخيمي را خواهد داشت، گفت: پيش‌بيني مي‌شود تا دو ماه آينده سطح آب درياچه اروميه از حداقل تراز آبي سال گذشته نيز پايين‌تر بياييد.

هماهنگ كننده دبيرخانه شوراي منطقه‌اي درياچه اروميه با اشاره به اين كه 92 درصد آب مصرفي در حوضه آبخيز درياچه اروميه صرف مصارف كشاورزي مي‌شود، تصريح كرد: اين در حاليست كه راندمان آب كشاورزي در منطقه تنها 30 درصد است كه با افزايش اين راندمان مي‌توان حداقل 50 درصد آب صرفه‌جويي شده را وارد درياچه كرد.

وي با اشاره به اين كه 72 پروژه براي نجات درياچه اروميه در نظر گرفته شده است، خاطرنشان كرد: اين پروژه‌ها بايد در ستاد ملي درياچه اروميه تصويب شود.

بدين ترتيب بايد منتظر ماند و ديد كه آيا اروميه در تصميمات كاغذي مسوولان نفس‌هاي آخر خود را مي‌كشد يا اين كه اقدام عملي براي نجات اين درياچه رو به مرگ صورت مي‌گيرد؟

گفتني است حوضه آبريز درياچه اروميه با وسعتي معادل 51 هزار و 876 كيلومتر مربع در محدوده تقسيمات كشوري سه استان قرار دارد به شكلي كه 51 درصد از حوضه در استان آذربايجان غربي، 39 در آذربايجان شرقي و 10 درصد در استان كردستان واقع است.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۵۱
انتشار یافته: ۲
خدا رو شکر!
دیگه لازم نیست از وسطش پل رد شه! خشک شد...
از نظر زمين شناسي درياچه اروميه بايد خشك شود و تلاش بشر نيز در نهايت به نتيجه نخواهد رسيد
از ماست که بر ماست...
انچنان خبر نوشتین که کسی اشنا با این خبر
گزاری ها نباشه فکر میکنه که فردا پس فردا دریاچه پر اب می شه
بابا جان اینجا ایرااااااااااااااااان است
با همون ماشینه 10 سال بعد از تبریز به ارومیه می توننی حرکت کنین بدون پل
میگی نه ؟
نه می دونم که شما هم نمی گین نه
اگه روزی طوفان بشه و این نمکها بیان به شهرهای آذربایجان چه اتفاقی میافته خدا میدونه
متاسفانه بعداز اینکه دریاچه خشک شد وباد نمکهای آن را در همه جای منطقه شمالغرب پراکنده کرد .ومنطقه با یک فاجعه زیست محیطی روبرو شد . تازه مسئولین ذیربط بیدار میشوند ویادشان می افتد که باید زودتر از اینها دست به کار میشدند .
نکته دردناک اینجاست که در بخش خبری 19 روز پنجشنبه خبرنگار صداوسیما با یک نماینده در این خصوص مصاحبه کرد وایشان در نهایت بی اطلاعی موضوع خشک شدن دریاچه ارومیه را شایعه اعلام کرد .واقعا متاسفم . واز شما ممنونم که به فکر هستید
پلی که زده شد روی دریا باعث مرگ دریاچه شد.برای نجات دریا باید پل جمع شود والسلام (نظر همه کارشناسان اهل فن)
متاسفانه در کشور زیبا وعزیزما به هیچ مساله ای به طور جدی ودلسوزانه بر خورد نمی شود نه ادمها ونه حیات وحش کاش خودمان را جای دریاچه می گذاشتیم تا درد کشیدنش را حس کنیم ودنبال مقصر نباشیم که اگر این بود از گذشته برای ما هیچ نمی ماند .من معلم نمی دانم دیگر در کلاس جغرافیا به شاگردانم چه بگویم .واقعا متاسفم
با سلام
این دریاچه میتواند جای در امد نفتی را برای کشور بگیرد اینرا نوشتم ببینم ایا کسی هست که ارزش انرا بداند.
مجلس باید کاری بکنه
آخه خب پس باید چیکار کرد؟اینکه هی فقط هشدار میدن که فایده ای نداره!
بنام خدا
درياچه رضاييه آب شوري دارد تا آنجا كه پيداست اب شور براي كشاورزي يا قابل شرب نيست لطفا عهلت هاي كم شئن آب را هم بنويسيد
مسئولان شما را به خدا کار عملی انجام دهید. این فاجعه دامن همه را خواهد گرفت.دنیای خاک و شن ...حداقل چند سد را باز کنید.خداوند مهربان برکت میدهد و باران میبارد. از تو حرکت از من برکت.
با دیدن این تصاویر واقعا قلبم به درد آمد.
با توجه به اهمیت زیستی این دریاچه آیا امکانش نیست تا از دریای خزر توسط لوله آب را به ابن دریاچه انتقال داد ؟
شديداً تکان خورديم!
یکی از مسئولین گفت باید دریاچه ارومیه را کوچیک کنیم اولش حرفش را جدی نگرفتیم ولی دیدیم الکی حرف نمی زده است و به جای مطمئنی برای دریافت اطلاعات متصل بوده است
مثل اينکه واقعاً آخر زمان نزديک است
كاش چندتا عكس هم از زاينده رود ميذاشتين كه اخيرا تبديل به بوته زار شده!!
چرا يك هفته بعد از سفر استاني ريس جمهور 20:30 و ساير بخشهاي خبر اعلام مي‌كردند آب درياچه در حال بالا آمدن است؟؟؟ لطفا به ثروتهاي اين كشور باشيد....
تابناک تشکر از این اطلاع رسانی تان. ان شاءالله با پی گیریهای شما این دریاچه را نجات خواهیم داد.
اینو را هم مثل جنگلهای شمال و دریاچه هیرمندو هزاران مورد نمونه ازبین ببرید تا آیندگان نقاب از چهره شما بردارند.
چکارباید کرد - فکر می کنید با نشستن و هی این مسله را تکرار کنیم که داریم دریاچه به این خوبی را ازدست می دهیم کاری از پیش خواهیم برد پس وطن دوستان عزیز کجا هستند؟
کی میخوان کاری بکنن ؟ چه کسی میخواد کاری بکنه ؟ کمی بگذره وضع دریاچه و مردم سه استان ساکن اطراف آن حالشان از مردم زلزله زده هائیتی و یا سیل زده پاکستان بهتر نخواهد شد. کسی نیست یاری مان کند...
متاسفانه بعضی ها سال به سال که به این استان سفر می کنند به یاد نجات دریاچه ارومیه هستند .....

از سایت تابناک خواهشمند هستیم صفحه جداگانه برای اصلاع رسانی به روز در خود سایت ایجاد کنند چون این دریاچه نه تنها اکوسیستم ملی است بیکه یک اکوسیستم جهانی به شمار میرود
از نتایج پل میان گذر دریاچه است.
چشم بينا و گوش شنوا مي خواهيم تا با تخصيص بودجه ويژه ، هر چه سريعتر وارد فاز عملياتي انتقال آب از ارس يا خزر به درياچه اروميه شويم !!
امروز اخبار گفت که ی طرح تله کابینی 500 میلیاردی با ویوی دریاچه قراره اجرا بشه !
واقعاً جای تأسف داره...
بدادش برسید وگرنه در آینده نه چندان دور شاهد طوفان نمک خواهیم بود که سه استان آذر شرقی وغربی وکردستان رابامشکلاتی مواجه خواهد نمود
آیا امکان آوردن آب دریای خزر از سواحل اردبیل به دریاچه ارومیه می باشد از کارشناسان در مورد این طرح سئوال شود و اگر امکان پذیر باشد مسئولین تلاش خود را در این زمینه کنند
آذریایجان نجات دهید
متاسفانه مسئولان فقط به مدیرت جهان فکر میکنند !! هربلائی برسر ایران بیاید مهم نیست !!
شما را بخدا زياد اطلاع رساني كنيد تا شايد مسئولين از بيخيالي كه به جانشان افتاده ؛رها شوند/ با تشكر
مثل سایر اتفاقاتی که تو این مملکت میافته، به مسئولان محترم امیدی نداریم. امیدمون فقط به خداست که یه معجزه ای بشه!!!
بسيار ناگوار و باعث تاسف است كه محيط زيست در برابر چنين وضعيت هايي قرار گرفته و ما بي تفاوتيم
از مسئولين ذيربط محيط زيست انتظار مي رود اين مشكل را حل كنند و با اين دست آن دست كردن منتظر مرگ اين درياچه نباشند شما كه مسئوليد براي نشستن پشت يك ميز آمده ايد يا براي كار - اگر دلتان براي اين ملت نمي سوزد و براي وطن نمي تپد حداقل براي فرزندان خود دل بسوزانيد كه وارثان شمايند.
"پيشگيري بهتر از درمان است." چرا اول درياچه اورميه (دومين درياچه شور جهان) را با ندانم كاريها از بين ميبرند و بعد به فكر ميافتند كه كاري هم بكنند(كه البته از اينها بعيد است و همين كه در حال فكر كردن هستند سالها ميگذرد و ديگر درياجهاي هم باقي نخواهد ماند.)
آيا اينها در مقابل خدا و ملت جوابگو هستند؟؟
به جاي حفاظت از آن و رونق گردشگري ، دارند يك نعمتي كه خداوند به اين ملت هديه كرده بود، از بين ميبرند.
با تشكر : حامد
بچسبید به انرژی هسته ای . آیا فاجعه ای که با خشک شدن این دریاچه به وجود می آید ضررش از خیر انرژی هسته ای کمتر است . مردم آذربایجان قاتلین این دریاچه را مجازات خواهند کرد
وای!!! فاجعه فقط بعد سیاسی ندارد. محیط زیستمان را نیز نابود میکند.
سلام
مسئولان محترم. بکی از زیبا تریندریاچه حای جهان در حال نابودی است. این سرمایه ملت و بک فاجعه زیست محیطی است
مديريت درياچه اي نداريم؟
بزرگترین دروغی که تا بحال شنیدم تامین آب دریاچه اورمیه از طریق بارور نمودن ابرها بوده است . ضمنا مسئول محترم گفته است که طرحهای خوبی برای دریاچه ارومیه تصویب شده است که باید گفت از این نوع طرحها می توان به تاسیس مزرعه پرورش شتر ، ایجاد کارخانه های متعدد نمک ، انتقال پسابهای سمی و صنعتی کارخانه کاوه سودای مراغه و همچنین ایجاد گرد و غبار از نوع نمکی به سراسر کشور و از جمله ان شائ الله به تهران تا مسئولین درد این دریاچه رو از نزدیک لمس کنند و بر بی کفایتی خودشان مهر تاییدی بزنند . ضمنا خبری از مدیر کل جهان نیست که ببینیم در مورد این دریاچه که بخشی از جهان است و مسلما اداره آن بر عهده ایشان است چه تصمیمی گرفته اند .
چکار می شه کرد
کسی دل نمی سونه
تا چه زماني مسئولان فقط شعار خواهند داد و عمل نخواهند كرد.اينك درياچه اورميه نيازمند برنامه عملي شده است.راهكارها كه معلوم است، دست دست كردن ديگر توجيهي ندارد .به داد درياچه اورميه برسيد
جالب است بدانید با فعالین مدنی در آزربایجان که برای بیدار نمودن مسئولان و توجه آنها به بحران زیست محیطی در اقدامی نمادین روز 13 فروردین در کنار دریاچه تجمع کرده و با ریختن آب به آن تشنگی دریاچه را فریاد کردند برخورد امنینی صورت گرفت که جا دارد از این همه تنگ نظری ها جلو گیری گردد.
عزيزم درياچه بين دو استان قرار دارد و تنها حوضه آبريز كردستان به اين درياچه مي ريزد
بسيارجالب بود ولي بسيار ناراحت كننده
سدها را بردارند دریاچه ارومیه زنده می شود. اگر آقایان قبول ندارند شاهرگ آنها را فشار دهید، آیا خونی به مغزشان می رسد؟ رودخانه شریان حیات یک دریاچه است. دو دو تا می شود چهار تا نه صدتا (بخوانید سد تا) .
قصه نخورید. بناست آب خزر به سمنان بیاید و دریاچه جدیدی در آنجا بنا شود. در ضمن شهرداری هم در روز عید فطر کلنگ بزرگترین دریاچه خاور میانه را در چیتگر خواهد زد، همه از اقصا نقاط جهان بیایند و صف کنند. آش رشته هم در کاسه های یک بار مصرف (جهت حفظ بهداشت و سلامت جهانگردان) سرو می شود.
سلام شنیدین که میخوان باکشت پسته در ارضی لب شورحاشیه دریاچه ارومیه اثرات خشک شدن این دریاچه درجهت تغییر اکولوژی در سطح منطقه تقلیل یابد ومرند رو برای کشت انتخاب کردن به نظر شما این شدنی
فعلا" که مشغول هوا کردن آپولو و موشک و بمب و این حرفاییم !
اگر دردم یکی بودی چه بودی
دنیا داره دریاچه ارومیه را به خاطر کم نظیر بودن در جهان شبیه سازی می کند ولی ما هم با دست خودمان سرمایه ملیمون را از بین می بریم (لعنت بر ما)
تا وقتی که سازمان محیط زیست ضعیف ترین ارگان کشور باشد هیچ کاری نمیتوان کرد متاسفم ولی
بی لیاقت ترین افراد مسئولین سازمان محیط زیست هستند
من یک شهروند ارومیه ای هستم و واقعا تاسف می خورم.................
حیف دریاچه که کسی به فکرش نیست
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی