بازدید 12512

۱۰میلیون مهاجر در کشور نان دولتی می‌خورند

کاهش عرضه از سوی دیگر تولیدکنندگان گندم که به دلیل انتظار افزایش بیشتر قیمت در آینده و سود بیشتر، با احتکار به کمبود در بازار و نگرانی نسبت به آینده دامن زده اند.
کد خبر: ۱۱۱۷۴۳۴
تاریخ انتشار: ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۰ 07 May 2022

به گزارش «تابناک»، روزنامه جوان نوشت: اقتصاد نان و حل چالش یارانه‌ای که به مصرف‌کننده نمی‌رسد، یک بار دیگر کشور را در شرایط دشوار یک درمان اقتصادی ناگریز قرار داد.

از جمله اقلام یارانه‌ای عمده، آرد و گندم است که سالانه رقم کلانی از ارز دولتی را به خود اختصاص می‌دهد و با توجه به دونرخی بودن قیمت آن در بازار مفاسد و خسارت‌هایی بر کشور تحمیل می‌کند که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

۱- قاچاق میزان زیادی از آرد و گندم دولتی و سهمیه‌ای به خارج از کشور که دلیل آن تفاوت قیمت داخلی و بیرونی است، یعنی بخش عمده‌ای از این یارانه به کشورهای خارجی تعلق می‌گیرد!

۲- خروج بخشی از آرد دولتی و سهمیه‌ای از شبکه توزیع اصلی و جابه‌جایی آن برای استفاده در شبکه آزاد که باید از آرد آزاد و غیردولتی استفاده نمایند، مثل کارخانجات تولید محصولات کیک، شیرینی و رشته حال آنکه این تولیدکنندگان محصولات خود را به قیمت آزاد در داخل می‌فروشند یا به خارج صادر می‌کنند.

۳- مصرف بالا و ضایعات خسارت‌بار نان تهیه شده با آرد دولتی که به دلیل ارزانی هم اضافه بر مصرف خریداری می‌شود و هم به دلیل غیررقابتی بودن، در پخت آن استانداردها رعایت نمی‌شود و حدود یک‌سوم نان تولیدی هدر می‌رود.

۴- اختصاص بخشی از گندم، آرد و نان دولتی به خوراک دام و طیور که ناشی از افزایش قیمت و کمبود نهاده‌های دام و طیور بوده و مصرف نان و گندم برای تولیدکنندگان این صنعت به‌صرفه‌تر است. از این رو درحالی که سرانه مصرف ماهانه افراد باید حدود ۷ تا ۵ /۷ کیلو آرد باشد، به هر فرد ایرانی حدود ۱۴ کیلو آرد دولتی اختصاص می‌یابد. به عبارتی درحالی که می‌توان با مصرف درست و بهینه‌سازی تولید از همان محل تولید گندم در داخل، جوابگوی نان مصرفی کشور بود، اما ناچار سالانه مقادیر زیادی گندم به کشور وارد می‌شود.

۵- در کنار موارد فوق باید به استفاده حدود ۱۰ میلیون مهاجر خارجی از نان دولتی اشاره داشت که بعضاً با برخورداری از رژیم غذایی نان‌پایه، چندبرابر خانواده‌های ایرانی نان مصرف می‌کنند و در واقع از سرانه یارانه آرد بیشتر از ایرانیان برخوردار هستند؛ بنابراین در ضرورت تغییر این رویه خسارت‌بار و اصلاح آن هیچ تردیدی نیست و تقریباً مورد اجماع تمامی کارشناسان اقتصادی و دلسوزان منافع ملی قرار داشته و دارد.

اما دقیقاً در آستانه اقدام دولت سیزدهم برای این تغییر، برخی بازیگران سیاسی از یک‌سو و ذی‌نفعان وضع جاری از سوی دیگر دست به فضاسازی سنگینی علیه این تصمیم زده‌اند. این مخالف خوان‌ها متأسفانه با القای گران‌سازی نان از سوی دولت و رهاسازی مردم در شرایط سخت معیشتی و ایجاد هراس به‌جای مشارکت و همراهی در اجرای این تصمیم و اصلاح رویه خسارت‌بار گذشته، کارشکنی و هراس‌افکنی را دنبال می‌کنند. حال آنکه در شرایط فعلی علاوه بر خسارت‌های ناشی از تفاوت قیمت آرد که در بالا مورد اشاره قرار گرفت، شرایط ویژه‌ای نیز پیش آمده که اجرای سیاست‌های بهینه‌سازی در تولید نان، کاهش مصرف آرد و واقعی ساختن و یکسان‌سازی قیمت را الزامی ساخته است.

مهم‌ترین عوامل در شکل‌گیری این وضعیت جدید عبارتند از:

۱- ادامه‌دار شدن تغییرات جوی و کاهش نزولات که هم بر تولید داخلی و هم تولید خارجی اثرگذاشته و موجب کاهش تولید محصولات کشاورزی از جمله گندم شده است.

۲- بروز جنگ بین روسیه و اوکراین که دو کشور مهم در تولید غلات بوده و این جنگ هم تولید و هم صادرات را مختل ساخته است و پیامد آن می‌تواند کمبودهایی را در بازار مصرف به‌بار آورد، به گونه‌ای که حتی کشورهای اروپایی نگران این کمبود شده و افزایش ۶۰ درصدی قیمت را در این کشورها نیز به دنبال داشته است.

۳- کاهش عرضه از سوی دیگر تولیدکنندگان گندم که به دلیل انتظار افزایش بیشتر قیمت در آینده و سود بیشتر، با احتکار به کمبود در بازار و نگرانی نسبت به آینده دامن زده اند.

بدیهی است در چنین شرایطی، دولت باید دست به اقدامات لازم بزند که اجرایی شدن آن نیازمند نوعی همراهی، همکاری و مشارکت ملی با محوریت منافع ملی و مصالح کشور می‌باشد.

چرا که در این وضعیت چه بسا برخی کشورهای همسایه به صورت هدفمند و نظام‌مند به‌دنبال تأمین اقلام مورد نیاز از کشور ما برآیند و آنچه به چنین پدیده‌ای دامن می‌زند، ارزانی و وفوری است که می‌تواند برای باندهای مافیایی و قاچاق هم وسوسه‌انگیز باشد.

حال آنکه صرفاً با واقعی کردن مصرف، حدود ۵۰ درصد از مصرف آرد و گندم دولتی کاسته خواهد شد که می‌تواند صرفه‌جویی ناشی از یارانه را، حدود ۹۰ هزار میلیارد تومان رقم بزند. با اختصاص یارانه ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومانی بر هر مصرف‌کننده ایرانی، هم فشار ناشی از واقعی شدن قیمت جبران می‌شود و هم دست مصرف‌کننده برای انتخاب نان و کیفی مصرف کردن آن، باز می‌شود.

البته لازم است دولتمردان هم با اطلاع‌رسانی و اقناع‌سازی افکار عمومی، زمینه همراهی و مشارکت را در پیوند با منافع ملی و مصالح کشور فراهم سازند و هم قبل از افزایش قیمت‌ها، یارانه را به حساب خانوارها واریز سازند تا در شرایط سخت معیشتی، خانوارهای محروم، نگران تأمین خوراک خود نباشند.

همانگونه که صاحبان تریبون و رسانه نیز موظفند در چنین وضعیتی انصاف را رعایت کنند و منافع ملی را محور اظهارات خود قرار دهند و به حفظ آرامش مردم کمک نمایند تا کشور از این چالش عبور کند.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۶۳
انتشار یافته: ۲۴
این دلیل گرانی نان نمیشه مهاجر ها رو که خوتون گفتید 5 ملیون هستند چطور دوبرابر شدند در ثانی 10ملیون ایرانی هم توی کشورهای دیگه علاوه بر نان از همه خدمات اون کشورها استفاده میکنند و هیچ کس هم چیزی نمیگه و دلیلی هم نداره اعلام کنند این حرفها فقط باعث کدورت بین ایران و همسایه ها میشه و یکسرس افراد مکنه با این مهاجران با چشم دیگه نگاه کنند که دودش توی چشم همه میره .
پاسخ ها
محسن
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۲:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
تا حالا از ایران بیرون نیومدی نظر هم میدی؟ تمام ایرانی های خارج کشور مالیات می دهند و دولت های غربی هیچ رحمی به مهاجران غیرفانونی نمی کنند .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
کشورهای دیگر تمام قیمت ها آزاد است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
پناهنده هستند و از سر ترس از کشورشان فرار کردن و
مهاجر نیستند

در هر دو صورت بایستی براشون قیمت ها فرق نکنه
خواهش میکنم نظر من را چاپ کنید. چرا باید یک مهاجر غیر قانونی که اصلا مالیات پرداخت نمیکنه از یارانه دولتی نان ارزان و حمل و نقل ارزان و اب و برق و گاز ارزان و بنزین ارزان استفاده کنه؟ والا من انگلستان زندگی میکنم سر کوچکترین چیز از ما مالیات می گیرند و اصلا رحمی به مهاجر نمی کنند. تو رو خدا منابع کشور ایران رو به مردم ایران بدهید نه به مهاجران غیرقانونی که همیشه طلبکار هستند.
روغن را به بهانه قاچاق گران کردید حالا نان 85 میلیون را هم به بهانه این آمار 10 میلیون گران کنید مگر مجبورید راهشان ندهید
بهانه های تکراری
مزخرف
نخ نما
اتباع خارجی را به کشورشان برگدانید تا مردم خودمون زندگی بهتری داشته باشند
چرا اتباع بیگانه باید از سهم یارانه مردم ما استفاده کنند ؟ مگر دولت نباید بفکر تامین منافع ملی و مردم سرزمین ایران باشد ؟ باید راهکاری انجام شود تا اتباع بیگانه از نان و سایر خدمات از جمله انرژی و بهداشت و درمان و ... غیر یارانه ای و با قیمت آزاد تمام شده استفاده کنند .
خوب وقتی اینقدر وضع نان و آرد خرابه مهاجرین رو راه ندین یا به اندازه وسع کشور اجازه ورود بدید
این تعداد مهاجر عایدی برای دولت ندارن؟؟؟؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| - |
۱۲:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
خیر
غیر از هزینه و جرم و جنایت هیچی برای مردم ایران ندارند
همه شون برن به جهنم
این ده میلیون مهاجر ، با کمتر از کمترین دستمزد هم در این مملکت کار میکنند !!!
پاسخ ها
ناشناس
| - |
۱۲:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
غلط کردن
این ده میلیون مهاجر در ایران چه غلطی میکنند؟!
به بهانه قاچاق سفره های مردم روکوچک کردین.اگرقیمت هارو برای جلوگیری ازقاچاق جهانی میکنیدسطح حقوق ودسمزد ودرآمدهای مردم رو هم جهانی بکنید.نمیشود مردم زیرحط فقرباشند ودرامدها دلاری بالابره.اگرنگران هستید ،نگران فرارمغزها وقاچاق کالا به داخل هم باشید
اقا اجازه؟!! ما یارانه نمیخاییم ،قیمتها رو بر گردونید به زمان قبل یارانه ها
اخه بی عرضگی دولتمردان در نظارت بر قیمت ها و توزیع ارزاق رو با ساده ترین را حل یعنی فشار بر فقرا و سهیمیه بندی قوت لایموت خلق الله جبران می کنید ؟!!
این 10 میلیون نفر نباید نان بخورند؟ فکر می کنید اگر این قشر عمدتا آسیب پذیر اگر دسترسی به نان ارزان قیمت نداشته باشند چه اتفاقی خواهد افتاد؟ برمی گردن مملکتشون یا آمار جرم و جنایتشون بیشتر میشه؟ انگار مهمون بیاد خونتون و یه لیوان آب هم نذاری جلوش! البته می دانیم که اینها بیشتر بهانه است تا دلایلی موجه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
دقیقا .دزدی و مشکلات گرسنگی مهاجران دامان مردم خودمون رو میگیره..کار بد مصلحت آن است که مطلق نکند
هیچ کشوری به این صورت نیست که کشورمان با یارانه به اتباع مردم خودمان در فشار باشند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
کاملا درست است زیرا در آن کشورها پولی که دریافت میکنند نتیجه کار فراوان است نه تزریق پول نفت
مهاجرین اغلب کارگرن
نونش گرون بشه دستمزدشون گرون میشه
نونو دولت گرون میکنه دستمزد را ما باید بدیم!
آقای میر کاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه در پاسخ به سوال علت کم بودن افزایش حقوق کارکنان دولت ( 10 درصد ) و عدم تناسب آن با تورم بالای 40 درصد گفته بود که دولت به جای افزایش حقوق کارکنان سعی در افزایش قدرت خرید با مهار تورم دارد! واقعاً این حد از دروغگویی و سر کار گذاشتن کارمندان هنر بزرگیست که سایر کشورها باید از مسئولین انقلابی ما بیاموزند!!
مهاجران که اکثرا هم غیرقانونی هستند از تمام امکانات کشور حتی خیلی بیشتر از ما استفاده می کنند هیچ مالیات و عوارضی هم نمی پردازند . از همه مهم تر الان بحث کمبود منابع آب هست که این بندگان خدا بدون هیچگونه صرفه جویی از آن استفاده می کنند. تازه طالبان از ما طلبکار هم هست.
لطفا همسایگان محترم افغانستانی و متکدیان پاکستانی و سایرین رو بفرستین شهر و دیار خودشون و با کمک نیروهای نظامی جلوی قاچاق انواع مواد غذایی و سوخت و منابع طبیعی و غیره رو هم بگیرید. در افشای نام مفسدان اقتصادی اینهمه چشم پوشی نکنید و رافت اسلامی رو در ارتباط با این نامدیران چپاول گر کنار بگذارید تا بتونید مملکت رو اداره کنید و الا...................
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل