نمایندگان آماد و پشتیبانی ستاد مشترک نیروهای مسلح کشور به همراه فرماندهان مرزبانی سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی و مدیر کل حفاظت محیط زیست استان از دایک های مستقر در تالاب هامون بازدید کردند.
کد خبر: ۶۲۱۸۳۷
تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۳۹۷ - ۰۸:۰۵ 22 June 2018

به گزارش تابناک سیستان و بلوچستان پورملائی افزود: با عنایت به پیگیری های این اداره کل در خصوص بازگشایی دایک های مرزی داخل تالاب هامون با هدف تسهیل ورود آب، نمایندگان آماد و پشتیبانی ستاد مشترک نیروهای مسلح و فرماندهان مرزبانی سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و شهرستان زابل، از دایک ها و مرز واقع در تالاب هامون بازدید کردند.

مدیر کل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان خاطر نشان کرد: اصلاح دایک مرزی و اجرای طرح های جایگزین ، باستناد هدف راهبردی برنامه مدیریت یکپارچه تالاب بین المللی هامون با عنوان رسیدن به وضعیت مطلوب آّب وخاک و کنترل ریزگردها با همکاری مرزبانی استان یکی از اقدامات اساسی می باشد.

مدیر کل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان بیان کرد: این بازدید مشترک با حضور مجموعه نمایندگان ستاد مشترک، فرماندهان مرزبانی های استان های خراسان جنوبی ، سیستان و بلوچستان و شهرستان زابل صورت گرفت و از نقاط مرزی داخل تالاب هامون علی الخصوص برجک های 11 تا 17 مرزی و همچنین دایک های داخل تالاب هامون بصورت گشت هوایی و زمینی بازدید بعمل آمد.

دکتر پورملائی ادامه داد: در این بازدید موقعیت دایک ها و مسیرهای اصلی ورودی آب و سایر موضوعات مرتبط مورد بررسی قرار گرفت و مقرر گردید موارد اختلاف کارشناسی در خصوص دایک ها و مسیرهای ورود آب منتهی به تالاب هامون توسط ستاد نیروهای مسلح کشور تصمیم گیری نهایی گردد.

دکتر پورملائی در پایان ضمن تشکر و قدردانی از همکاری های فرماندهی مرزبانی استان، در بازگشایی برخی از نقاط دایک مرزی؛ توجه به حداقل دخالت در داخل تالاب با هدف حصول به حداکثر کارکرد تالاب هامون را ضروری و مهم دانستند.

گفتنی است تالاب هامون از سه بخش به نام های هامون پوزک در شمال شرقی، هامون صابُری در شمال و هامون هیرمند در غرب و جنوب غربی سیستان شکل گرفته است.
بخش وسیعی از هامون پوزک و قسمت عمده هامون صابُری در خاک افغانستان و بقیه هامون ها در خاک ایران قرار دارد.
سطح هر یک از هامون ها بسته به میزان آب ورودی ، فصول پر بارش، خشکسالی ها و ترسالی ها تفاوت داشته و تابعی از آب جریان یافته در رودخانه هیرمند، خروجی پشت سدها و رودخانه های فصلی دیگر است که در زمان پرآبی هر سه هامون به هم متصل شده و تالاب بزرگ بین المللی را تشکیل می دهند.
«دایک مرزی» به خاکریز یا سایر موانع ایجاد شده برای جلوگیری از تردد آسان افراد و خودروها به دو سوی مرز گفته می شود و از آنجایی که تالاب بین المللی هامون در حال حاضر خشک است در صورت نبود این موانع قاچاقچیان به راحتی اقدام به تردد می کنند اما در زمان جاری شدن آب در تالاب مانع بزرگی برای ورود آب به بخش ایرانی تالاب محسوب می شود.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار